***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Отцепници от „Възраждане“ се отказаха да обжалват бюджета пред КС. Майката на пребитата в Бобов дол: за системния тормоз

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 13 март   

 

Според Дренчев с обжалването на бюджета пред Конституционния съд се блокира осъществяването му. 

По думите на Дренчев обжалването блокира това жителите да получат нови улици и тротоари, общински пътища, водоснабдителни системи, поправки на здания общинска благосъстоятелност и други

С което се слага въпросът – дали партиите вносители („ Възраждане “ и ИТН) знаят какво вършат и какво блокират; и дали това, което е в ущърб на жителите не е просто политическа маневра за реклама…

***

„ Ситуацията, в която никой не подвига телефона, ми е позната, че има нещо. Когато отидох горе той беше много нападателен и към мен с обиди, които не желая да изтъквам. Не мога да схвана за какво не желае да подаде тъжба “, съобщи пред Българска национална телевизия Спаска Цветкова, майка на потърпевшата жена.

Въпреки насилието жертвата не желае да подава сигнал в полицията, само че ще изиска бракоразвод от насилника си.

Майката на жертвата добави още, че няма причина за насилието и продължава да убеждава щерка си да търси правата си в съда.

***

Един от главните заключения на изследването е, че европейската принадлежност на страната ни не се слага под подозрение. Около 60% от българите резервират безапелационната си поддръжка за участието на България в Европейския съюз и не търсят друга геополитическа опция.

***

Държавата ще обезпечи безвъзмездни медикаменти за сърдечносъдовите болести. Това заяви министър председателят в оставка Николай Денков при започване на днешното държавно съвещание.

Днес желая да поздравя всички вас, и изключително Министерството на финансите, за една сполучлива борба в името на българските жители. Знаете, че сърдечносъдовите болести са съществена причина за високата смъртност в нашата страна. 600 000 индивида одобряват лекарства за високо кръвно и болно сърце. Досега те доплащаха една от най-високите цени в Европа – 75% от цената на медикаментите си, обърна се Денков към министрите в оставка.

***

Казва: „ Благодаря на сътрудниците от ПП-ДБ, които също толерантно резервират безмълвие “.

А след това „ толерантно “ прибавя тая (кому нужна) подигравка: „ Много огромен оптимист съм през днешния ден, тъй като в Министерски съвет влиза точка за вълнените ръкавици за Украйна. Тагарев ще им ги изпрати за лятото - надяваме се до август. А може би за юли “.

***

В началото на съвещанието стана известно, че в колегията от СРП са постъпили 25 преписки, свързани с Божанов, както и материали от Софийска градска прокуратура. Днес ще бъдат изслушани и петима наблюдаващи прокурори.

***

В Окръжна прокуратура-Пловдив е постъпило съобщение за това, че Върховен съд в Кралство Дания е удостоверил решението на Градски съд в Кралство Дания, с което е позволено  предаването на Р.Б., на 30 година, на българските управляващи.

***

„ Продължаваме към Москва! ", това съобщи членът на въоръжената и опозиционна на Кремъл формация Легион " Свобода за Русия " Алексей Барановский, с военен псевдоним „ Лютик " („ Лютиче " ).

***

Неизвестни към този момент причинители са нахлули през днешния ден на разсъмване в бижутериен магазин в атинското предградие Капандрити с булдозер, заяви телевизия Скай.

Според репортажа те са откраднали тежката машина, избутали са с нея паркиран пред магазина автомобил и са нахлули вътре с булдозера.

При взломната кражба, която е станала към 4 ч. тази заран, те са разрушили входа на магазина, разрушили са витрината и са изпочупили украшения и часовници.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР